diumenge, 12 de juny de 2011

Els invents del TBO

Més d'un coneix la frase "els invents del TBO".  Un personatge entranyable, el professor Franz de Copenhaguen que amb els seus invents estrafolaris ens feia riure des de les pàgines del TBO. Caixa Sabadell-Unnim ha organitzat una exposició sobre els diferents dibuixants que tingué aquest personatge al llarg de la història.
Això seria la part positiva. La part perversa veient els invents i el context és una altra. Em recorda molt allò del "que inventen ellos".  Tot plegat molt tris veient la realitat d'ara.  La millor època d'aquest personatge és des de la posguerra fins a finals dels seixanta on la factoria Bruguera manava en el còmic. L'inventor (o "doctor loco") no era espanyol, era de Copenhaguen i els seus invents:  una bogeria.  Això és el pervers de tot plegat.© text i fotos Manel Aljama (junio 2011)
© carteill exposició Caixa Sabadell Unnim (junio 2011)

2 comentaris:

 1. Hola Manel:
  Jo n tinc en T.B.O.S. antics.
  I saps si que m´agradaven.
  També hi havia un altre personatge estranger amb olleres crec que es deia ister Smit, no ho se4r segur, ja ho buscaré.
  Una abraçada, Montserrat

  ResponElimina
 2. Montse,

  A mi també m'agrada el TBO en general però sóc més de Bruguera, del Mortadelo que era el que hi havia quan era petit. El TBO llavors anava a la baixa. En tinc un àlbum que em va regalar la meva filla. Aquí només he volgut fer d'advocat del diable d'un dels personatges, el dels invents. No tinc res en contra per exemple de la familia Ulises o d'altres.

  ResponElimina